Artikel 1 – Definitioner

I disse vilkår forstås:

  • Fortrydelsesfrist: den periode, hvor forbrugeren kan gøre brug af sin fortrydelsesret;

  • Forbruger: en fysisk person, der ikke handler som led i erhvervsmæssig virksomhed, og som indgår en fjernsalgsaftale med erhvervsdrivende;

  • Dag: kalenderdag;

  • Aftale på ubestemt tid: en fjernsalgsaftale vedrørende en række produkter og/eller tjenester, hvor leverings- og/eller købsforpligtelserne er spredt over tid;

  • Varigt medium: ethvert middel, der gør det muligt for forbrugeren eller erhvervsdrivende at gemme oplysninger, der er rettet personligt til dem, på en måde, der muliggør fremtidig adgang og uændret gengivelse af oplysningerne;

  • Fortrydelsesret: forbrugerens ret til inden for fortrydelsesfristen at træde tilbage fra fjernsalgsaftalen;

  • Erhvervsdrivende: den fysiske eller juridiske person, der tilbyder produkter og/eller tjenester til forbrugere på afstand;

  • Fjernsalgsaftale: en aftale, hvor den erhvervsdrivende, som led i et organiseret system for fjernsalg af produkter og/eller tjenester, udelukkende anvender en eller flere teknikker til fjernkommunikation frem til og med aftalens indgåelse;

  • Teknik til fjernkommunikation: et middel, der kan anvendes til at indgå en aftale uden, at forbruger og erhvervsdrivende er fysisk til stede samtidig;

  • Almindelige vilkår og betingelser: disse almindelige vilkår og betingelser for den erhvervsdrivende.


Artikel 2 – Den erhvervsdrivendes identitet

Babo E-commerce B.V.
Selskab med begrænset ansvar, registreret i Eindhoven, Holland
E-mail: info@min-lille-mus.dk
CVR-nummer: 88733637
Momsnummer: NL864755272B01
Virksomheden fungerer som mellemmand for aftaler om levering af produkter fra leverandører via webshoppen.


Artikel 3 – Anvendelse

  1. Disse almindelige vilkår og betingelser gælder for ethvert tilbud fra den erhvervsdrivende og for enhver fjernsalgsaftale indgået mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren.

  2. Inden fjernsalgsaftalen indgås, skal forbrugeren have adgang til teksten i disse almindelige vilkår og betingelser. Hvis dette ikke er praktisk muligt, skal det inden aftalens indgåelse oplyses, at vilkårene er tilgængelige hos den erhvervsdrivende, og at de vil blive sendt gratis til forbrugeren på anmodning.

  3. Hvis fjernsalgsaftalen indgås elektronisk, kan teksten til disse almindelige vilkår og betingelser stilles til rådighed elektronisk på en måde, der gør det muligt for forbrugeren at gemme den på et varigt medium. Hvis dette ikke er muligt, skal det inden aftalens indgåelse oplyses, hvor vilkårene er elektronisk tilgængelige, og at de vil blive sendt gratis elektronisk eller på anden måde på forbrugerens anmodning.

  4. Hvis særlige produkt- eller tjenestevilkår gælder ud over disse almindelige vilkår og betingelser, gælder punkt 2 og 3 tilsvarende. Ved modstridende vilkår kan forbrugeren altid påberåbe sig den mest fordelagtige bestemmelse.

  5. Hvis en eller flere bestemmelser i disse vilkår helt eller delvist er ugyldige eller bliver ugyldiggjort, forbliver aftalen og disse vilkår i øvrigt gældende. Den pågældende bestemmelse erstattes i samråd med en lignende bestemmelse, der så vidt muligt opfylder formålet med den oprindelige bestemmelse.

  6. Situationer, der ikke er omfattet af disse almindelige vilkår og betingelser, skal vurderes i overensstemmelse med ånden i disse vilkår.

  7. Fortolkningstvister eller uklarheder om betydningen af en eller flere bestemmelser i disse vilkår skal fortolkes i overensstemmelse med deres formål og ånd.


Artikel 4 – Tilbuddet

  1. Hvis et tilbud har begrænset gyldighedstid eller er underlagt betingelser, skal dette udtrykkeligt angives.

  2. Tilbuddet er ikke bindende. Den erhvervsdrivende forbeholder sig retten til at ændre eller tilbagekalde tilbuddet.

  3. Tilbuddet indeholder en fuldstændig og nøjagtig beskrivelse af de tilbudte produkter og/eller tjenester. Beskrivelsen skal være tilstrækkelig detaljeret til, at forbrugeren kan vurdere tilbuddet korrekt. Hvis den erhvervsdrivende anvender billeder, skal disse være en sandfærdig gengivelse af produkterne og/eller tjenesterne. Åbenlyse fejl i tilbuddet er ikke bindende for den erhvervsdrivende.

  4. Alle billeder, specifikationer og oplysninger i tilbuddet er vejledende og giver ikke ret til erstatning eller ophævelse af aftalen.

  5. Produktbillederne svarer så vidt muligt til de faktiske produkter. Den erhvervsdrivende kan ikke garantere, at de viste farver på skærmen nøjagtigt svarer til produktets faktiske farver.

  6. Ved beskadiget emballage erstatter vi højst 10 % af produktets købspris.

  7. Tilbuddet skal indeholde oplysninger, så forbrugeren tydeligt kan se, hvilke rettigheder og forpligtelser der gælder ved accept, herunder:

    • prisen, eksklusive told og importmoms. Disse omkostninger er forbrugerens ansvar. Post- eller kurertjenesten anvender den særlige ordning for posttjenester ved import inden for EU. I sådanne tilfælde betales momsen af modtageren ved levering;

    • eventuelle forsendelsesomkostninger;

    • hvordan aftalen indgås og hvilke trin, der kræves;

    • om fortrydelsesret gælder eller ej;

    • betalingsmetode, levering og udførelse;

    • gyldighedsperioden for tilbuddet eller garantiperioden for prisen;

    • omkostningerne ved fjernkommunikation, hvis de afviger fra basisomkostningen;

    • om aftalen gemmes, og i så fald hvordan forbrugeren får adgang til den;

    • hvordan forbrugeren før aftalens indgåelse kan kontrollere og rette sine oplysninger;

    • hvilke sprog aftalen kan indgås på, ud over dansk;

    • de adfærdskodekser, som den erhvervsdrivende følger, og hvordan disse kan konsulteres elektronisk;

    • den mindste aftaleperiode for fjernsalgsaftaler, hvis det drejer sig om en aftale med løbende leverancer;

    • valgfrit: tilgængelige størrelser, farver, materialetyper.


Artikel 5 – Aftalen

  1. Aftalen indgås, med forbehold af bestemmelserne i stk. 4, når forbrugeren accepterer tilbuddet og opfylder de dertil hørende betingelser.

  2. Hvis forbrugeren har accepteret tilbuddet elektronisk, bekræfter den erhvervsdrivende straks modtagelsen elektronisk. Så længe modtagelsen ikke er bekræftet, kan forbrugeren ophæve aftalen.

  3. Indgås aftalen elektronisk, træffer den erhvervsdrivende passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre dataoverførslen og et sikkert webmiljø. Ved elektronisk betaling sikrer den erhvervsdrivende passende sikkerhedsforanstaltninger.

  4. Den erhvervsdrivende må – inden for lovens rammer – undersøge, om forbrugeren kan opfylde sine betalingsforpligtelser, samt andre faktorer af betydning for en ansvarlig indgåelse af aftalen. Hvis der er saglige grunde, kan den erhvervsdrivende afvise bestillingen eller stille særlige betingelser.

  5. Den erhvervsdrivende fremsender ved levering følgende oplysninger til forbrugeren, skriftligt eller på varigt medium:

    • adresse og kontaktoplysninger for klager;

    • hvordan fortrydelsesretten benyttes, eller at denne er udelukket;

    • information om garanti og eftersalgsservice;

    • de oplysninger der er nævnt i artikel 4, medmindre forbrugeren allerede har modtaget dem;

    • vilkår for opsigelse ved aftaler med længere løbetid.

  6. Ved løbende aftaler gælder ovenstående kun ved første levering.

  7. Aftalen indgås med forbehold for tilstrækkelig tilgængelighed af de bestilte produkter.


Artikel 6 – Fortrydelsesret

  1. Ved køb af ikke-personaliserede produkter har forbrugeren ret til at fortryde aftalen uden begrundelse i op til 14 dage. Fristen løber fra den dag, hvor forbrugeren eller en repræsentant modtager varen.

  2. I fortrydelsesperioden skal forbrugeren håndtere varen og emballagen forsigtigt. Produktet må kun bruges i det omfang, der er nødvendigt for at vurdere, om det ønskes beholdt. Ved fortrydelse returneres produktet med alt tilbehør og helst i original stand og emballage.

  3. Ønsker forbrugeren at benytte fortrydelsesretten, skal dette meddeles skriftligt via brev eller e-mail inden for 14 dage efter modtagelse. Herefter skal produktet returneres inden for 14 dage. Forbrugeren skal kunne dokumentere afsendelsen, f.eks. med postkvittering.

  4. Hvis meddelelse eller returnering ikke sker rettidigt, er købet bindende.


Artikel 7 – Omkostninger ved fortrydelse

  1. Ved udøvelse af fortrydelsesretten afholder forbrugeren selv returomkostningerne.

  2. Hvis der allerede er foretaget en betaling, refunderer den erhvervsdrivende beløbet hurtigst muligt og senest 14 dage efter meddelelse om fortrydelse – dog først, når varen er modtaget retur eller der foreligger bevis for forsendelsen.

  3. Hentes pakken ikke fra posthuset eller pakkeshop, destrueres den. Refusion er herefter ikke mulig. Ny forsendelse tilbydes med 50 % rabat.

  4. Ved direkte afvisning af pakken destrueres den, og refusion ydes kun, hvis pakken modtages og returneres til vores returadresse.


Artikel 8 – Undtagelser fra fortrydelsesret

  1. Den erhvervsdrivende kan undtage visse produkter eller ydelser fra fortrydelsesretten, såfremt dette tydeligt er angivet før aftaleindgåelse.

  2. Fortrydelsesret gælder ikke for produkter:

    • der er fremstillet efter forbrugerens specifikationer;

    • med klart personlig karakter;

    • som pga. deres natur ikke kan returneres;

    • der hurtigt forringes eller forældes;

    • hvis pris afhænger af markedsudsving uden for den erhvervsdrivendes kontrol;

    • enkeltstående aviser og tidsskrifter;

    • lyd- og videooptagelser eller software med brudt forsegling;

    • hygiejneprodukter med brudt emballage.

  3. For tjenesteydelser er fortrydelsesret udelukket, hvis:

    • der er tale om logi, transport, catering eller fritidsaktiviteter på specifik dato;

    • ydelsen påbegyndes med forbrugerens udtrykkelige samtykke før fristens udløb;

    • det gælder spil og lotterier.


Artikel 9 – Pris

  1. I tilbudsperioden forbliver prisen uændret, undtagen ved ændringer i moms.

  2. Priser, der afhænger af markedsudsving uden for den erhvervsdrivendes kontrol, kan være variable – dette skal fremgå af tilbuddet.

  3. Prisforhøjelser inden for 3 måneder efter aftalens indgåelse er kun tilladt ved lovændringer.

  4. Efter 3 måneder er prisforhøjelser kun gyldige, hvis:

    • de skyldes lovgivning; eller

    • forbrugeren har ret til at opsige aftalen fra ikrafttrædelsesdatoen.

  5. Leveringsstedet fastlægges efter hollandsk momslov (§5.1). Levering sker uden for EU. Derfor opkræves ikke moms fra den erhvervsdrivende. Importmoms og told opkræves af fragtfirmaet hos modtageren.

  6. Alle priser er med forbehold for trykfejl. Den erhvervsdrivende er ikke forpligtet til at levere til en åbenlyst fejlagtig pris.


Artikel 10 – Overensstemmelse og garanti

  1. Den erhvervsdrivende garanterer, at produktet stemmer overens med aftalen, med tilbudsbeskrivelsen, samt gældende lovgivning ved aftalens indgåelse. Ved særskilt aftale garanteres egnethed til særlig brug.

  2. Supplerende garanti fra producent eller importør begrænser ikke forbrugerens lovbestemte rettigheder.

  3. Mangler eller forkerte leverancer skal meddeles skriftligt inden 14 dage efter modtagelse. Retur skal ske i original emballage og ubrugt stand.

  4. Garantiperioden følger producentens garanti. Den erhvervsdrivende er ikke ansvarlig for produktets egnethed til individuel brug eller rådgivning om brug.

  5. Garantien bortfalder, hvis:

    • produktet repareres eller ændres af kunden eller tredjepart;

    • det udsættes for unormale forhold eller bruges i strid med instruktioner;

    • fejlen skyldes krav stillet af myndigheder vedrørende materiale eller konstruktion.


Artikel 11 – Levering og udførelse

  1. Den erhvervsdrivende udviser størst mulig omhu ved modtagelse og udførelse af produktbestillinger.

  2. Leveringsadressen er den adresse, som forbrugeren har oplyst til virksomheden.

  3. Med forbehold af artikel 4 udfører virksomheden godkendte bestillinger hurtigst muligt og senest inden for 30 dage, medmindre forbrugeren har accepteret længere leveringstid. Hvis leveringen forsinkes, eller en ordre ikke kan udføres (helt eller delvist), informeres forbrugeren senest 30 dage efter bestilling. Forbrugeren har i så fald ret til at ophæve aftalen uden omkostninger og kan være berettiget til erstatning.

  4. Ved ophævelse refunderer virksomheden det beløb, som forbrugeren har betalt, hurtigst muligt og senest inden for 14 dage.

  5. Hvis levering af det bestilte produkt er umulig, vil den erhvervsdrivende bestræbe sig på at tilbyde en erstatningsvare. Dette oplyses tydeligt senest ved levering. For erstatningsvarer gælder fortrydelsesretten uændret. Returfragten i sådanne tilfælde afholdes af virksomheden.

  6. Risikoen for beskadigelse eller bortkomst af produktet påhviler den erhvervsdrivende indtil levering til forbrugeren eller en af forbrugeren udpeget tredjepart – medmindre andet udtrykkeligt er aftalt.


Artikel 12 – Abonnementsaftaler: varighed, opsigelse og forlængelse

Opsigelse:

  1. Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået på ubestemt tid, og som omfatter regelmæssig levering af produkter (inkl. el) eller tjenester, med en opsigelsesfrist på højst én måned.

  2. Forbrugeren kan til enhver tid opsige en tidsbegrænset aftale ved udløbet af perioden med en opsigelsesfrist på højst én måned.

  3. Opsigelse skal kunne ske:

    • til enhver tid;

    • på samme måde som aftalen blev indgået;

    • med samme varsel som den erhvervsdrivende har givet sig selv.

Forlængelse:

  1. En tidsbegrænset aftale om regelmæssig levering må ikke automatisk forlænges eller fornyes for en bestemt periode.

  2. Undtagelse: Tidsbegrænsede aftaler om levering af dagblade, nyheder og ugeblade må automatisk forlænges for en periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige aftalen med højst en måneds varsel.

  3. Tidsbegrænsede aftaler om regelmæssig levering må kun automatisk forlænges på ubestemt tid, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige med højst én måneds varsel (eller tre måneder ved levering sjældnere end én gang om måneden).

  4. Prøveabonnementer ophører automatisk og forlænges ikke uden forbrugerens udtrykkelige samtykke.

Varighed:

  1. Hvis en aftale har en varighed på over et år, kan forbrugeren opsige aftalen når som helst efter ét år med højst én måneds varsel, medmindre det ville være urimeligt.


Artikel 13 – Betaling

  1. Medmindre andet er aftalt, skal betaling ske senest 7 hverdage efter begyndelsen af fortrydelsesfristen i artikel 6.1. Ved tjenesteydelser regnes fra modtagelsen af ordrebekræftelsen.

  2. Forbrugeren skal straks underrette den erhvervsdrivende om fejl i angivne eller oplyste betalingsoplysninger.

  3. Ved betalingsmisligholdelse har den erhvervsdrivende, under hensyntagen til lovgivningen, ret til at opkræve rimelige gebyrer, forudsat at disse er meddelt forbrugeren forud.


Artikel 14 – Klageprocedure

  1. Klager vedrørende opfyldelse af aftalen skal indsendes til den erhvervsdrivende inden for 7 dage efter, at manglen er konstateret, og skal indeholde en fuldstændig og tydelig beskrivelse.

  2. Den erhvervsdrivende besvarer klager inden 14 dage fra modtagelse. Hvis en klage kræver længere behandlingstid, skal forbrugeren have besked om dette og en forventet svartid.

  3. Kan klagen ikke løses i mindelighed, opstår en tvist, der kan indbringes for klagenævn eller domstol.

  4. En klage suspenderer ikke forbrugerens betalingspligt, medmindre den erhvervsdrivende skriftligt meddeler andet.

  5. Hvis en klage er berettiget, vil den erhvervsdrivende – efter eget valg – erstatte produktet eller afhjælpe manglen uden beregning.


Artikel 15 – Tvister

  1. Alle aftaler mellem den erhvervsdrivende og forbrugeren, som disse handelsbetingelser gælder for, er underlagt udelukkende nederlandsk lovgivning – også hvis forbrugeren er bosiddende uden for Nederlandene.


Artikel 16 – Ansvar

16.1 Begrænsning af ansvar
Babo E-commerce B.V.'s ansvar for direkte skader som følge af fejl i leverede produkter eller ydelser er begrænset til det beløb, som kunden har betalt for det pågældende produkt eller den pågældende tjeneste.

16.2 Udelukkelse af indirekte skader
Babo E-commerce B.V. er ikke ansvarlig for indirekte skader, såsom følgeskader, tabt fortjeneste, tabte besparelser, driftsforstyrrelser eller lignende, medmindre der er tale om forsæt eller grov uagtsomhed.

16.3 Force majeure
Babo E-commerce B.V. er ikke ansvarlig for skader som følge af force majeure, herunder naturkatastrofer, pandemier, strejker, netværksnedbrud eller lignende forhold uden for virksomhedens kontrol.

16.4 Kundens ansvar
Kunden er ansvarlig for rettidigt at levere korrekte og fuldstændige oplysninger, som er nødvendige for produktets eller tjenestens udførelse. Babo E-commerce B.V. hæfter ikke for skader forårsaget af forkerte eller mangelfulde oplysninger.

16.5 Tredjepartsansvar
Babo E-commerce B.V. er ikke ansvarlig for skader forårsaget af tredjeparter, som kunden har engageret uden forudgående aftale med virksomheden.

16.6 Lovbestemt ansvar
Ovenstående begrænsninger gælder ikke, hvis de strider mod ufravigelig lovgivning, herunder forbrugerbeskyttelsesregler.


Artikel 17 – Anmeldelser fra tredjeparter

På vores hjemmeside kan kundeanmeldelser vises, som oprindeligt er offentliggjort på eksterne platforme såsom Trustpilot. Disse anmeldelser er skrevet af reelle kunder og forbliver ophavsretligt beskyttet.

Vi viser kun anmeldelser:

  • via teknisk integration med den eksterne platform, eller

  • med udtrykkelig tilladelse fra forfatteren.

Ved at handle hos os accepterer du, at en anmeldelse, du frivilligt offentliggør på en ekstern platform, må gengives på vores hjemmeside – uændret og med det formål at give andre kunder et ærligt billede af vores produkter og service.

Hvis du som kunde ønsker at få fjernet din anmeldelse fra vores hjemmeside, bedes du kontakte os via info@min-lille-mus.dk, så behandler vi sagen hurtigst muligt.